ΟΡΑΣΗ (ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΟΡΑΣΗΣ)

 

Μια εντελώς καινούργια και καινοτόμος προσέγγιση, για τα προβλήματα της όρασης , σε σχέση με την τεχνική της ρεφλεξολογίας, έρχεται να προστεθεί στις είδη καταγεγραμμένες τεχνικές.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 5 χρόνια όταν σπούδαζα στην N.H.S στο τμήμα της Ρεφλεξολογίας .

Κάποια μέρα είχα εστιάσει την προσοχή μου γύρω από τις ήδη υπάρχουσες τεχνικές για τα προβλήματα της όρασης .

Είχα μπροστά μου ανοιγμένα διάφορα βιβλία με κείμενα και σχέδια πάνω στην πορεία ,την λειτουργία και τις παθήσεις του οπτικού νεύρου μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο .

Πρόσεξα ,λοιπόν , ότι στην κλασσική Ρε. τα μόνα αντανακλαστικά σημεία που αντιστοιχούσαν στα προβλήματα της όρασης ήταν το δεύτερο και τρίτο δάχτυλο του κάθε ποδιού και κάποια μικρά τμήματα στις βάσεις αυτών των δαχτύλων . Την ίδια στιγμή όμως είχα μπροστά μου και μια κάτοψη όλου του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο, από τους οφθαλμικούς βολβούς στο μέτωπο έως τον οπτικό φλοιό στο πίσω μέρος του εγκέφαλου .

Πήρα λοιπόν ,ένα φίλο ρυζόχαρτο και ξεπατίκωσα ένα ζευγάρι πέλματα ποδιών. Το έβαλα πάνω απ’ όλα τα σχέδια σε κάτοψη, που είχαν να κάνουν με την πορεία του οπτικού νεύρου μέσα στον εγκέφαλο.

Ταίριαζαν απόλυτα!!

    

Επίσης αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ήταν ότι το όλο ταίριασμα ,δεν σταματούσε μόνο στα πέλματα των ποδιών σε συνδυασμό με το οπτικό νεύρο, αλλά και στην αιμάτωση από τις αμφιβληστροειδείς αρτηρίες και τις φλέβες ,του βολβού του ματιού.

 

Και αυτό γιατί, αν βάλουμε πάνω στο σχέδιο του αμφ. μια διαφάνεια από πατούσες , το τυφλό σημείο απ’ όπου ουσιαστικά ξεκινάνε οι αμφιβληστροειδείς αρτηρίες και καταλήγουν οι φλεβικές ,ταιριάζει απόλυτα με το αντανακλαστικό σημείο της καρδίας του ανθρώπινου σώματος στους ρεφλεξολογικούς χάρτες. !!

Όλα αυτά , στην αρχή , ήταν απλά πολύ ενδιαφέροντα και άξια παρατήρησης , αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πως θα μπορούσε να έχει πρακτική ρεφλεξολογική εφαρμογή .

Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος, με πολύ διάβασμα και πολύ παρατηρηση , για να αρχίσουν όλα αυτά τα σχέδια που δημοσιεύω παραπάνω να μπορούν να μεταφραστούν σε ρεφλεξολογική πράξη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων με προβλήματα όρασης που (διάβασε εδώ) συμμετείχαν στην διαμόρφωση της πρακτικής για την <Ρεφλεξολογία όρασης> υπήρξαν αξιοσημείωτες θετικές διαφορές στα επίπεδα όρασης των συμμετεχόντων σε αστιγματισμό , μυωπία ,πρεσβυωπία και το πιο εντυπωσιακό ήταν τα απολύτως θετικά αποτελέσματα σε θέματα στραβισμού και βλεφαρόπτωσης .

Η <Ρεφλεξολογία όρασης> χρησιμοποιεί αντανακλαστικά σημεία σε όλο το σώμα .

Υπάρχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με την συγκεκριμένη τεχνική γιατί είναι πολύ πρόσφατη και χρειάζεται πολλά περιστατικά για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα .

Ο λόγος που δημοσιεύω λεπτομέρειες είναι γιατί θα ήθελα να το μοιραστώ και με άλλους επαγγελματίες Ρεφλεξολόγους ούτως ώστε να υπάρξουν πολλές παράλληλες προσεγγίσεις σε σχέση με την Ρεφλεξολογία Όρασης .

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για να του δοθούν λεπτομέρειες .