ΣΤΟΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

<<Οι σύγχρονες έρευνες των νευροεπιστημών καταδεικνύουν την άμεση σχέση σωματικών αισθήσεων –συναισθημάτων και νοητικών λειτουργιών . Ο ενοποιημένος άνθρωπος (σκέψη –συναίσθημα –συμπεριφορά ) απαιτεί ενοποιημένες προσεγγίσεις για την θεραπεία του. Οι αυτορυθμιστικές δυνατότητες του ανθρώπου είναι οι μόνες που θεραπεύουν πραγματικά. Ενεργοποιούνται πιο αποτελεσματικά μέσω της σωματικής προσέγγισης στο τραύμα απ’ ότι μέσω άλλων προσεγγίσεων που απευθύνονται κατά κύριο λόγο στο νου αφήνοντας το σώμα εκτός θεραπείας. >>

Και ακριβώς , αυτή η προσέγγιση επιτυγχάνεται μέσω μιας νέας μεθόδου , της Στοματοθεραπείας.

Η Στοματοθεραπεία είναι μια πολύ γρήγορη και αποτελεσματική ,νέα , μέθοδος που τολμάει να ενώσει (με την λεκτική και σωματική παρότρυνση ,ταυτόχρονα , από την μεριά του θεραπευτή) την αποφασιστικότητα του ασθενούς να επανενωθεί με τις αυτορυθμιστικές-αυτοθεραπευτικές – του δυνατότητες . Ο συνδυασμός αυτός ,μαζί με την τεχνική της Στοματοθεραπείας , προσπαθεί να δώσει λύσεις σε δύσκολα, και χρόνια προβλήματα , σε λίγες μόνο συνεδρίες (η κάθε συνεδρία Στοματοθεραπείας διαρκεί από 2 ως 3 ώρες ).

Η μέθοδος της Στοματοθεραπείας , στην πρακτική της μορφή, είναι προϊόν εκατοντάδων ταυτόσημων παρατηρήσεων ,πάνω στις αυθόρμητες ανθρώπινες αντιδράσεις του σώματος ,του στόματος και της γλώσσας ,κατά την διάρκεια συνεδριών ,που έχω εξασκήσει, με την τεχνική της <συμμετοχικής ρεφλεξολογίας > .

Η Στοματοθεραπεία έχει δώσει λύσεις σε χρόνιες ιγμορίτιδες (άντρας 49 με 25 χρόνια ιγμ. Από εκεί που δεν μπορούσε να καταδυθεί πάνω από 1 μ. μετά από 3 συνεδρίες καταδύεται στα 6μ. χωρίς πρόβλημα. ) . Στραβό διάφραγμα , εμβοές , ( έχει αναφερθεί μείωση του προβλήματος, σε μεγάλο βαθμό , ακόμα και μετά την πρώτη συνεδρία !!!! ) μόνιμη φοβία πνιγμού (γυναίκα 42, Ο πατέρας της, όταν η γυναίκα ήταν 4 ετών ,την έβαλε να δει μια ταινία όπου καρχαρίες κατασπάραζαν ανθρώπους . Ένα από τα αποτελέσματα της φοβίας που της προξένησε η παρακολούθηση του φιλμ ήταν το ότι ποτέ στην ζωή της δεν είχε μπει στη θάλασσα.! Μόνη της δεν έμπαινε ούτε σε πισίνα.!! Έκανε τρεις θεραπείες ,τον Ιούνιο , και τον Οκτώβριο μου ανάφερε ότι μπήκε στην θάλασσα από μόνη της και κολύμπησε για πολύ ώρα χωρίς παρέα.!!).

Επίσης δείχνει πολύ καλά αποτελέσματα και με τα αυχενικά προβλήματα γιατί ενεργοποιεί ομάδες μυών που είναι απολύτως απαραίτητοι , εντελώς ξεχασμένοι, και έχουν άμεση σχέση με την αποκατάσταση της χαμένης ισορροπίας στην συγκεκριμένη περιοχή .

Επίσης , έχουν φανεί και πολύ καλά αποτελέσματα, σε σκληρύνσεις κατά πλάκας βελτιώνοντας την κινητική απόδοση , τουλάχιστον μέχρι και τρεις συνεδρίες που έχει δοκιμαστεί .

Η Στοματοθεραπεία έχει την δυνατότητα να κάνει τον πάσχοντα να καταλάβει ,γιατί έχει την ικανότητα να το καταδείξει , την διαφορά ανάμεσα στο τι είναι πραγματική δράση στη ζωή ,και τι είναι απλώς αντίδραση , που εμείς νομίζουμε, όμως, ότι αυτό είναι δράση και προέρχεται από καταστάσεις από το παρελθόν μας που δεν έχουμε απαγκιστρωθεί .

Και αυτό γιατί ,μέσω ενός εμμονικού διαλόγου, στην ουσία αναπαράγουμε καταστάσεις του παρελθόντος (ουσιαστικά τις ξαναζούμε ) απλά αλλάζουν τα πρόσωπα και οι τοποθεσίες .

 

 

©sougiareflexology.gr